مطالعات امکانسنجی با هدف اجرای طرح احداث گلخانه پیشرفته برای تولید گوجه فرنگی به روش هیدروپونیک در سال ۱۳۹۱ توسط شرکت مهندسی سیال ثامن انجام پذیرفت. طرح مذکور در زمینی به وسعت ۵ هکتار توسط شرکت سیمان زاوه تربت در کیلومتر ۲۴ جاده تربت حیدریه – زاوه اجرا خواهد شد.
در زمان های قدیم توجه بیشتر بشر به گیاهانی جلب شد که در مواقع لزوم بتواند با جمع آوری آن ها امرار معاش کند و از آن ها علاوه بر تامین مایحتاج روزانه ، ذخیرهی غذایی و پوشاک خانواده را تهیه نماید. بدین منظور درصدد برآمد گیاهانی را که دارای مزایای بیشتری هستند انتخاب و کشت کند. در نتیجه با سعی فراوان برای تهیه کردن نحوه کشت و کثرت محصول به گونه های جدیدی دست یافت ، مثلا برای انتخاب بذری که آرد بیشتری تولید کند به گونه های مختلف غلات دسترسی پیدا کرد . در این فرآیند الزاما برای استفاده مفید از این گونه ها و انتقال یافته های خود به دیگران ، گیاهان را به دو گروه بزرگ زراعی و باغی تقسیم نمود .
با توجه به تعریف باغبانی ، با استفاده از انواع طبقه بندی های گیاهی و با در نظر گرفتن نحوه مصرف و هدف تولید ، میتوان گیاهان باغی را حداقل به سه دسته کلی میوه ، سبزی و زینتی تقسیم کرد. بر اساس همین تقسیم بندی ، باغبانی به چهار رشته یا شعبه بزرگ میوه کاری ، سبزی کاری ، گلکاری ، پارک و فضای سبز قابل تقسیم است که در این پروژه موضوع طرح در گروه سبزی کاری قرار دارد.
گلخانه مکانی است که عوامل محیطی مانند حرارت ، رطوبت ، نور ، CO2 و … در داخل آن قابل کنترل است . این مکان برای کاشت و پرورش انواع سبزی ها ، گیاهان زینتی ، برخی از درختان میوه مانند موز و پیش رس کردن برخی از محصولات خارج از فصل رشد به کار میرود .
در این طرح به منظور تولید گوجه فرنگی به روش هیدروپونیک به احداث گلخانه پیشرفته پرداخته خواهد شد. وسعت اراضی برای اجرای طرح ۵ هکتار و واقع در کیلومتر ۲۴ جاده تربت حیدریه – زاوه میباشد.
با توجه به تکنولوژی بالای به کار رفته در این طرح و بسته بندی مناسب آن یکی از اهداف این پروژه صادرات محصول می باشد . ایران یکی از صادرکنندگان گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی به کشورهای عراق ، روسیه ، امارات متحده عربی ، افغانستان ، اذربایجان ، قزاقستان ، ترکمنستان ، رومانی و ایتالیا است.
اطلاعات کلی پروژه